Share Button

Na eerder dit jaar de Passat te reviewen was het tijd voor een van de best verkopende Volkswagen modellen; de Polo.
Het gereden model was de Volkswagen Polo Bluemotion met een 1200cc turbo motor. Het is goed te merken dat er een turbo op zit doordat deze voelbaar mee gaat werken vanaf 1900 omwentelingen per minuut. De auto krijgt een boost en voor je het weer zit je over de maximum snelheid die je mag rijden buiten de snelweg.

Volkswagen Polo Bluemotion

Volkswagen Polo Bluemotion


De kleine kilometerteller schiet omhoog en door de dikke naald en kleine ruimtes tussen de snelheden op de meter is het wat lastig af te lezen hoe snel je eigenlijk rijd.
Niet alleen de kilometerteller is wat compact, maar dat is de hele auto eigenlijk wel. Ruimte genoeg voor 4 personen met weinig bagage, maar daar houd het ook wel op.

De rijeigenschappen daarentegen zijn wel erg goed. Na de 1900 rpm is het een snelle auto die graag meer wil.
De Polo ligt goed op de weg, gaat goed door de bochten en helt daarbij weinig over. Ook op nat wegdek is de auto redelijk goed te controleren.

De gereden Polo is een kale versie, er zit een radio en airco in, maar dat is het ook wel zo’n beetje. Bij een auto welke zuinig zou moeten rijden had ik wel een cruisecontrol verwacht, maar die mis ik. wel is er een start-stop systeem aanwezig, maar die grijpt weinig in.

Exterieur: 8/10
Interieur: 7/10
Prijs: 6/10
Vermogen: 8/10
Verbruik: 7/10
Overall: 7/10

Volkswagen Polo Bluemotion

Share Button