Share Button

De nieuwe Škoda Superb staat bij de dealer! Wij grepen deze kans aan om de topper van Skoda eens van wat dichterbij te bekijken.

De Superb was al gespot op de diverse autobeurzen, waar enthousiaste medewerkers vertelden over de opties die mogelijk waren op dit model. Dat gaat van lederen stoelen tot een uitgebreid entertainment systeem en van de keyless entry tot de paraplu in de deur.
De interesse was dus al gewekt bij ons en vele anderen.

Bij de instap merk je al direct dat je in een grote auto stapt. De deuren gaan ruim open, maar geven geen problemen bij krappe parkeerplaatsen. Je valt zo in de comfortabele stoel en die houd je tijdens de rit goed op de plek. Voor het gevoel is de Superb ruimer van binnen dan z’n broer de Volkswagen Passat. Alle gebruikte materialen voelen solide aan en zijn makkelijk te bereiken.
Wij reden met een 2.0 TDI, een turbo diesel met 150 PK. Op een kleine 1400 kilogram is dat een prettig vermogen en de Škoda komt dan ook makkelijk van z’n plaats. Korte inhaalmogelijkheden zijn ook geen enkel probleem. De auto voelt zicht het prettigst vanaf ongeveer 1500 toeren per minuut en is dan, bij normaal gebruik ook erg zuinig. De fabrieksopgave is buiten de bebouwde kom 1 liter op 27 kilometer en de boordcomputer gaf vaak aan dat we in de buurt van die opgave reden.

Qua opties waren we goed voorzien, de auto word standaard al uitgebreid geleverd, maar wij hadden ook nog de beschikking over een uitgebreid entertainment systeem, keyless go, grotere wielen en achteruitrijdcamera. Helaas heeft deze niet de helikopter view zoals enkele eerder gereden auto’s maar er word wel duidelijk aangegeven waar de auto heen gaat tijdens het achteruit rijden. Een leuke gadget op deze auto is het virtual pedal. Als je met volle handen bij de auto komt en de kofferbak niet kan openen, beweeg je je voet onder de achterbumper en de kofferklep opent vanzelf.

Van buiten ziet de auto er ook erg indrukwekkend uit, met de mooi gevormde koplampen aan de voorkant en de bijzonder achterkant is het helemaal Škoda, maar ook erg prettig om op de weg te zien.
Voor leaserijders is de bijtelling, afhankelijk van de motorisering, erg gunstig. Met een goede prijs kun je zo voordelig een mooie en vooral ruime auto rijden. Voor nog meer ruimte kun je kiezen voor de combi die binnenkort ook bij de dealer staat. De Škoda Superb is leverbaar vanaf €27.790

Exterieur: 7/10
Interieur: 8/10
Prijs: 9/10
Vermogen: 8/10
Verbruik: 8/10
Overall: 8/10

Škoda Superb

Share Button