Share Button

Renault heeft een nieuwe elektrisch aangedreven auto, de ZOE. Op het eerste oog is het een fris model met een hip uiterlijk. Een mooie witte kleur in combinatie met blauwe accenten. Speelse verlichting maakt het exterieur helemaal af.
Zo gauw als de deur opengaat is er een zee van ruimte. Een ruime instap in het net zo frisse interieur. Een goede keus van materiaal is het eerste wat opvalt. De kleuren zijn prima gekozen en standaard voor de gereden ‘Zen’ uitvoering. Er zit een uitgebreid pakket opties op de ‘Zen’, onder andere een opgewaardeerd audio systeem, elektrische ramen achter en keyless go.

Eenmaal aan het rijden vallen er meteen een paar zaken op. Er is weinig windgeruis, de auto is sportief maar erg comfortabel afgesteld en wat een heerlijke zetels. De bediening is erg eenvoudig en spreekt voor zich in een elektrische auto. Alle knoppen of hendels die je als bestuurder nodig hebt zitten op of rond het stuur. De boordcomputer is niet heel uitgebreid, maar goed genoeg door de informatie die gegeven word. Zo is er een animatie over de stroomverbruikers, navigatie en de verbruikscijfers.

Renault Zoe

Met de Eco stand aan is er uitstekend mee te rijden, genoeg vermogen, laag verbruik, airco automatisch en een maximum snelheid van 95 kilometer per uur. Op deze stand kun je maximaal gebruik maken van de accu, die dan 210 kilometer mee zou moeten gaan.
Wil je meer vermogen en snelheid, schakel de eco dan uit. De auto gaat dan als de spreekwoordelijke brandweer, maar dat is ook te zien aan het verbruik en het ritrapport.

Al met al dus een prima auto!

Exterieur: 8/10
Interieur: 9/10
Prijs: 7/10
Vermogen: 9/10
Verbruik: 7/10
Overall: 8/10

De ZOE is de vierde elektrische auto van Renault naast de Fluence ZE, Kangoo ZE en Twizy. Het is samen met de Twizy de enige auto die alleen elektrisch leverbaar is.
Er zijn drie varianten van de ZOE: Life, Zen en Intense. Verkrijgbaar vanaf  €20.990 en een acculease vanaf €79 per maand

Renault ZOE

Share Button