Share Button

W211 is de werkplaatsnaam van Mercedes voor de E klasse die in Nederland nieuw verkocht werd van 2002 tot 2009, met een facelift in 2006.
De E klasse is een mooi model met fijne rijeigenschappen. Een goede vering voor een stevige maar comfortabele wegligging en afhankelijk van de motorisering snel of erg snel.

Het interieur is ronder vormgegeven dan de vorige E, de W210. Ook de buitenkant heeft iets rondere vormen dan de voorganger en opvolger. Dit model is niet echt een opvolger van het eerdere model, maar meer een facelift. Het model is wel nieuwer, maar op het oog niet heel erg veranderd.

Het dashboard is wel anders geworden. De klokken hebben een nieuwe soort wijzers met in het midden een schermpje waar je allerhande informatie op kan laten projecteren. Dit gaat van de navigatie naar de radio en via de telefoon naar de boordcomputer met alle verbruiksgegevens.
Mercedes E

De opzet in de E is ruim, net als de been- en hoofdruimte. De voorstoelen zijn elektrisch te verstellen in vele posities en afhankelijk van de gekozen uitvoering ook nog te verwarmen.

Een echte reisauto dus, maar ook voor de stedelijke ritjes een aanrader. De E is erg overzichtelijk met een erg redelijk verbruik.

Exterieur: 6/10
Interieur: 7/10
Prijs: 6/10
Vermogen: 7/10
Verbruik: 7/10
Overall: 7/10

Share Button