Share Button
Mercedes-Benz S550 plug-in hybrid

Mercedes-Benz S550 plug-in hybrid

Het rijden met met een ster op de kap is altijd prettig. Dit keer stond de ster alleen wat verder weg dan de andere keren in een E Klasse. De gereden Mercedes was dit keer een S klasse, een grote S klasse. Het was een S550 plug in hybrid lang.
Het instappen voelt als neerploffen in een ruime zetel thuis. De stoel kan uiteraard alle kanten op en dat geld niet alleen voor de bestuurdersstoel, maar voor alle, zelfs de stoelen achterin.

S550 Cockpit

S550 Cockpit

Dan de auto starten, weer vertrouwen op het dashboard en niet op het geluid, want dat is er niet. Het uitparkeren is uiteraard eenvoudig met een overzicht van bovenaf. Dat is mogelijk doordat er meerdere camera’s zijn gemonteerd in de auto. Het rijden gaat elektrisch totdat de stroom op is en schakelt dan automatisch over, net als wanneer er veel gevraagd wordt van de S. Ook kan tussendoor voor de verbrandingsmotor gekozen worden. Het rijden gaat bijna vanzelf, vooral eens de intelligent drive word ingeschakeld. Het woord is moeilijker dan de uitvoering. Het is een soort slimme cruise control. Door een gewenste snelheid te kiezen houd de Benz zichzelf onder controle. De snelheid aanpassen op de voorganger gaat vanzelf evenals het weer accelereren naar de vooraf ingestelde snelheid. In flauwe bochten volgt de auto zijn voorganger automatisch en als het te gek word trilt het stuur en klinkt er een waarschuwingstoon ter informatie dat het systeem word gedeactiveerd. Daarnaast is de S550 van alle nieuwe Mercedes snufjes voorzien zoals de infrarood camera voor in het donker te rijden, speciale koplampen en een uitermate goede afwerking. Ook prettig is het gigantisch uitgebreide entertainment systeem, voor zowel de bestuurder, bijrijder, maar ook de passagiers achterin, die beide een eigen televisie hebben.
In de auto is het prettig om zelf te rijden maar ook om gereden te worden. Achterin heb je een zee van ruimte en kom je niks tekort, alleen de koelkast is een beetje klein…

S550 Achterin

S550 Achterin

Exterieur: 8/10
Interieur: 9/10
Prijs: 7/10
Vermogen: 8/10
Verbruik: 8/10
Overall: 8/10

Share Button