Share Button

Lexus, een prachtig merk waar ik altijd als eens in heb willen rijden. Het liefst in een prachtige IS, maar bij gelegenheid is een ander model ook welkom. En afgelopen week was het zo ver. Ik kreeg een CT200H mee voor een rit. Van buiten lijkt het een compacte auto, maar van binnen is het ruim opgezet. Het starten is eenvoudig en geruisloos omdat de benzinemotor nog niet meteen draait in deze hybride. Het instellen van de auto is niet zo eenvoudig. Veel knoppen en opties waarvan enkele via een menu op de computer ingesteld moeten worden.
Na het opstarten en instellen is het rijden aan de beurt. Wat meteen opvalt is de vertraging in de gasresponse en het lawaai wat de motor maakt bij het gas geven. Ook is het motorvermogen van de 1800cc een beetje weinig. De elektrische motor werkt wel heel fijn en de EV stand werkt prima vooral in de file. Dan komt de auto erg snel van z’n plaats en rijd perfect. Het verbruik is goed en zuiniger dan ik verwachte. Met stevig doorrijden stond er alsnog 1l:19km op de teller
Het dashboard is erg simpel en te weinig uitbreid voor een auto van deze klasse. Tijdens het rijden mis je de extra informatie in de klokken en wat er geprojecteerd word wil nog wel eens verdwijnen tijdens het in- of uitschakelen van de cruisecontrol. De laatste werkt wel erg fijn en is, in tegenstelling tot de andere functies, eenvoudig te bedienen.
Het exterieur is mooi om te zien, maar krijgt binnenkort een update naar de nieuwe lexus front.

Exterieur: 8/10
Interieur: 6/10
Prijs: 7/10
Vermogen: 6/10
Verbruik: 8/10
Overall: 7/10

Lexus CT200H

Share Button