Share Button

Woensdag 11 september was de iMobility challenge in Nederland. Dit werd door de FIA en ANWB georganiseerd op vliegkamp Valkenburg in Zuid-Holland.

Op deze dag was het mogelijk om met een Jaguar F-Type S te rijden. Vanaf het begin van het bestaan van de nieuwe Jag was ik al enthousiast over het ontwerp. Vooral van de V6 met de eindpijpjes in het midden van de achterdiffuser. De F-Type S die er stond was ook een V6, goed uitgekozen dus.

Het was een zonnige middag dus het dak ging open.
Bij het instappen viel meteen op dat het interieur niet een standaard pakket was. Het zag er indrukwekkend uit en mét de sportstoelen.

Het starten van de auto gaat sleutelloos en bij het indrukken van de startknop geeft de Jag zelf al een dotje gas voor een enthousiaste verwelkoming. Bij het wegrijden eerst maar even kijken wat de automaat te bieden heeft, maar dat word snel saai en dus maar in de manual voor het schakelen met de flippers achter het stuur. De flippers zijn erg klein, maar prima te bedienen. De bak reageert erg snel en we zitten dan ook al snel op hoge snelheid. De auto blijft ook dan aan de weg geplakt. In de achteruitkijkspiegel kijkend zie je soms de spoiler automatisch omhoog komen, een erg leuk gezicht.

Een leuke gadget op deze auto is dat je de uitlaat open kan zetten, door een knop op de middenconsole in te drukken gaat het sportsysteem open en komt er extra enthousiasme uit de einddemper. Heel bijzonder en erg leuk!

De F-Type is al te koop vanaf €89.900. De gereden S was iets meer dan €120.000

Exterieur: 8/10
Interieur: 8/10
Prijs: 7/10
Vermogen: 8/10
Verbruik: 7/10
Overall: 8/10

Jaguar F-Type S

Share Button