Share Button

Als je in de Verenigde Staten van Amerika bent en je hebt een auto nodig ga je natuurlijk voor een Musclecar. Er is veel keuze in auto’s in de States, van Aziaat via Duits tot de US brands als Ford, Chevrolet en natuurlijk Dodge. Wij kozen voor het laatste, een Dodge.

General Lee

Bij Dodge heb je de keuze uit veel modellen, bijvoorbeeld de SUV, bestelbus (die we hier als de Mercedes-Benz Sprinter kennen) de bekende Challenger en Viper en natuurlijk de Charger.
De Charger was ook een hoofdrol speler bij de Dukes of Hazzard, General Lee. Ook zonder de oranje kleur en Confederate Flag lijkt dat model van lang geleden helemaal niet meer op het huidige 2016. Het model kijkt nog steeds agressief en dat past precies bij zijn prestaties. Door de brede grill en aparte vorm koplampen krijgt het model een indrukwekkend front, als je die achter je ziet op de snelweg schuif je al bijna automatisch een baan op. Als de Charger je dan voorbij is krijg je uitzicht op de prachtige achterkant. Mooi donker in het midden, met één(!) groot achterlicht. De remlichten, welke tevens knipperlichten zijn, zijn erg klein, maar ontzettend helder waardoor ze wel goed opvallen. Voor de rest ziet het model er erg goed uit, met een spannend lijnenspel.

2016 Dodge Charger 2016 Dodge Charger

Standaard maar niet basic

Het gereden model is, in tegenstelling tot normaal, de meest standaard versie. Ik zeg wel de meest standaard versie, maar alsnog voorzien van allerlei gemakken. De goedkoopste Charger is nog geen $28000 en heeft een 3.6 liter V6 onder de motorkap, welke maarliefst 292PK produceert. Dit klinkt al wel heftig voor ons in Nederland, waar we het liefst steeds kleiner willen. De V6 draait er rustig en kiest al snel voor een hogere versnelling. Erg veel brandstof verbruikt de auto hier niet door. Wil je wat sneller, of het vermogen vol gebruiken, dan weer de Dodge daar ook goed raad mee. De tractiecontrole regelt het maximale vermogen op de wielen goed en je rijd zonder “Wheelspin” weg. De automatische versnellingsbak schakelt pas als het echt moet, maar ook met de flippers op het stuur kun je je eigen inbreng geven.
Naast dit onder de motorkap is er ook van alles te vinden in het interieur. Een lekkere geluidsinstallatie, groot entertainment scherm, mooi dashboard met duidelijke klokken en genoeg ruimte. Als je de auto inkijkt weet je dat je ruim kan zitten. De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en als ze ver naar achteren staan kan er alsnog een volwassene achterin zitten. De stoelen zien er wel een beetje hard uit. Als je gaat zitten voelt dat ook wel een beetje zo, maar toch zijn ze erg comfortabel, zelf op lange stukken. Ook in de kofferbak is er veel ruimte. Als je op vakantie gaat naar de US met bagage, neem gerust de Charger, want voor 4 personen past het wel achterin de kofferbak. Een grappige feature, wat overigens veel Amerikaanse automodellen hebben, is het op afstand starten van de auto. Je kan dan op de autosleutel de startknop indrukken om bijvoorbeeld de auto te koelen of voor te verwarmen. Erg handig!

Vanuit de bestuurderspositie, maar ook de bijrijderspositie heb je goed uitzicht. De spiegels zijn lekker groot en met de achteruitkijkspiegel heb je weinig dode hoek. De ramen zijn hoog, maar het uitzicht erdoor is prima. Het is erg prettig in dit model te rijden en als je een sportieve, maar comfortabele auto zoekt (voor je verblijf in Noord-Amerika of elders waar leverbaar) is dit zeker een aanrader!

Exterieur: 8/10
Interieur: 7/10
Prijs: 10/10
Vermogen: 9/10
Verbruik: 7/10
Overall: 8/10

Share Button