Share Button

Om dit jaar eens anders dan anders te beginnen hebben we de auto laten staan en de Flixbus genomen.
Hoewel dit een blog over auto’s is, willen we ook eens laten zien wat er nog meer op de weg beschikbaar is. Altijd handig als je een keer zelf niet wil rijden.

Heel veel mensen kennen de trein en de voor- en nadelen van dit vervoermiddel. Hoewel het handig is dat je vaak vlak bij een bestemming komt waar je moet zijn, mis je toch vaak het comfortabele reizen.
Een alternatief is sinds kort de Flixbus. Door de wetgeving rijden zij (steeds meer) routes, waar je met de trein zou moeten overstappen.
Enkele voorbeelden; Enschede – Groningen, Rotterdam – Den Bosch en de door ons gereden route Hengelo – Eindhoven.
Precies op tijd komt de bus het stationsplein op rijden en de chauffeur begroet ons vriendelijk. Er is nog redelijk wat ruimte in de bus, want het is nog in de beginfase en moet steeds meer reizigers voor zich winnen.
Ik heb een lekker plekje redelijk voorin de bus. Comfortabele stoelen en meer dan genoeg beenruimte maken het een aangename reis. Daarnaast kan ik gebruik maken van het wifi netwerk. Dit gaat pijlsnel en is stabieler, misschien wel door de kleinere hoeveelheid reizigers, dan bij de NS. Ook zijn er stopcontacten beschikbaar. Helaas laag gepositioneerd, maar prettig dat het aanwezig is.

De chauffeur rijd comfortabel en vlot door het verkeer. Gelukkig is het een ervaren persoon, die waarschijnlijk overal de weg kent en waar nodig de ‘shortcuts’. Van de file hebben we weinig last. Dat is goed, want ik heb het idee dat er bij de reistijd, ook in de spits, geen tijd voor file is ingecalculeerd. Voor dat je het weet rijden we Eindhoven al binnen. In een rechte lijn rijden we richting de Flixbus halte naast het station.

Na deze eerste kennismaking met de groene bus (hoewel de onze wit was) kan ik het aan iedereen aanraden. Goedkoper en sneller dan de trein op sommige trajecten en gegarandeerd een zitplaats met comfort!

Share Button